Hur du bäst reducerar mörka ringar under ögonen

 

Ögonen avslöjar ofta hur du mår och hur du känner dig, men med tiden kan de också bli lite missledande. En del har betydligt lättare till mörka ringar och hålighet under ögonen än andra och det kan leda till att man ser mer trött eller ledsen ut än vad man egentligen är.

God sömn, kost och ett rikligt vätskeintag, tillsammans med bra hudvård hjälper de flesta att hålla huden kring ögonen frisk och fin. Men alla hamnar vi någon gång i perioder där det ena eller det andra brister och tröttheten syns igenom. Huden är som allra tunnast under ögonen och därför är det lätt att kapillärerna under syns igenom men det kan också bero på hyperpigmenteringar - en överproduktion av melanin som kan ge en mörkare färg. Arvsanlag och ålder spelar också en stor roll, då elasticiteten i huden minskar och kroppen bryter ner hyaluronsyra allt snabbare ju äldre man blir.

 

Vi har flera behandlingar på Skin Agency som kan ljusa upp området, så att du ser piggare ut igen...

Vi har flera behandlingar på Skin Agency som kan ljusa upp området, så att du ser piggare ut igen. Vilken som passar dig kan bero på vad du har för typ av problem. Om du tillfälligt är lite mörkare under ögonen än vanligt kan det räcka med en Infuzion för att boosta med fukt och ge nytt liv åt trött hy. Är det mer permanent kan det behövas en Mesoterapi, en ytlig microneedling som mekaniskt exfolierar och med passande ampull ger näring vilket aktivt ljusar upp hyn efter ditt behov. Har du däremot en djupare hålighet under ögonen kan du behöva göra en Tear Through för att fylla ut avsaknaden av fettvävnad. Då injiceras ett tunt lager filler i området vilket gör att den markerade skåran under ögat försvinner och du ser skillnad direkt. En liten behandling som är över på ca 10 minuter och lyfter hela ditt uttryck.

Oavsett stadie för din hy är det viktigt att ta hand om den. Förebygg mörka ringar genom att hålla dig återfuktad - drick tillräckligt med vatten och använd en bra ögoncreme! Vi rekommenderar starkt Hyaluronic marine™ Dew It All Eye Gel från Dr Dennis Gross som har en reducerande effekt av mörka ringar och svullnader.