Injektionsbehandlingar

Förfina och framhäv dina drag.

Vår duktiga injektionsbehandlare Andre är utbildad sjuksköterska och vidareutbildad i Frankrike samt licensierad för injektioner av filler, botox, meosterapi, Belkyra och PRP, detta har han arbetat med i över fem års tid på Stockholms största skönhetskliniker. Han håller även utbildningar i olika injektionstekniker för läkare, tandläkare och sjuksköterskor på Filorga Academy och arbetar även som sjuksköterska inom vården.

Injektionsbehandling kan vara ett bra alternativ till kirurgi för dig som bl.a. söker en effektiv rynkbehandling, läppförstoring, ansiktskonturering etc. Samtidigt är en behandling säker, snabb, effektiv och i de allra flesta fall kan man återgå till jobbet redan efter besöket.

Om du väljer att injektionsbehandla dig hos hos oss kan du vara säker på att du är i trygga händer.

 

Hur går en injektionsbehandling på Skin Agency till?

I våra behandlingar ingår alltid en konsultation hos legitimerad sjuksköterska, du kommer få fylla i ett kundkort och få frågor om sjukdomshistorik samt tidigare behandlingar. Du kommer att få svar på dina frågor och ni kommer tala om vilka individuella förutsättningar du har för att uppnå önskat resultat. Tillsammans går ni igenom vad som kommer passa bäst och vilken filler ni bör använda.

Vi har stor förståelse för att man kan känna en rädsla eller obehag inför att få injektioner i ansiktet och vår behandlare är därför noggrann med att lokalbedöva området som skall behandlas med bedövningskräm i de fall det behövs.

Vi använder oss enbart av högklassiga fillers i våra behandlingar, exempelvis Fillmed by Filorga som är den första produkten på marknaden som förutom att korrigera och förbättra volym också boostar kollagensyntesen och de elastiska fibrerna i huden. 

Att tänka på inför din injektionsbehandling:

 • ej ha en infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen.
 • ej vara gravid eller amma
 • undvik blodförtunnande läkemedel som Ipren eller Magnecyl för att undvika blåmärken. Undvik gärna även alkohol då det också är blodförtunnande.

 

BOTOX

Botox eller Botuliniumtoxin typ A som det egentligen heter är en oerhört effektiv och beprövad injektionsbehandling som ger ett snabbt resultat med kort konvalescenstid. Idag är det en av de mest använda metoderna för att ta bort djupa eller finare rynkor.

Med hjälp av botox kan man minimera mimiska linjer och rynkor på ett naturligt sätt. Botox får musklerna att slappna av i det lokala området som injiceras, resultatet blir ett mer utvilat utseende som ett icke-kirurgiskt ansiktslyft. 

Vad kan man behandla med Botox?

När botox injiceras i muskeln blockeras nervimpulserna och får muskulaturen att slappna av. Resultatet blir en slätare hy där även porernas storlek minimeras och ger en fin glow.

 • Arg/bekymmersrynkor
 • Rynkor i pannan
 • Kråksparkar (skrattrynkor runt ögonen)
 • Käkmuskeln/Jawslimming 
 • Tandgnissling
 • Sura mungipor/marionettlinjer
 • Halsområdet
 • Lipflip (lyft/rotation av överläpp för ett fylligare utseende av läppen)
 • Microbotox 
 • Migrän
 • Svettning

Efter Behandling med Botulinum Toxin typ A 

Gnugga inte eller massera de behandlade områdena under de närmsta två dygnen, var försiktigt när du tvättar ansiktet på kvällen efter behandling. 

Effekten syns optiskt efter ca en vecka och verkar maximalt efter ca 5-6 veckor och varar upp till 4 månader. Eventuell korrigering skall ske mellan 7-14 dagar efter den utförda behandlingen. 

I likhet med andra läkemedel kan även injektion med Botulinum Toxin typ A ge biverkningar hos vissa patienter. Eventuella biverkningar sker oftast under de första dagarna och är övergående. Symptomen kan vara huvudvärk, rodnad, svullnad, illamående, smärta, doning samt hängande ögonlock. 

Undvik träning samma kväll du fått din behandling.

Vanliga frågor och svar om Botox

Vad ska jag välja, fillers eller botox?

Det är individuellt och beror helt på vad du vill få ut av din behandling. Vanligast är att man utför botox för att behandla rynkor i pannan, argrynkan eller kråksparkar men det är även en mycket effektiv och vanlig metod för att motverka migrän, tandgnissling och svettning.

Hur går en behandling till?

Behandlingen börjar alltid med en konsultation hos vår sjuksköterska där ni går igenom sjukdomshistorik och dina förutsättningar, samt vad just du vill uppnå. Det är en snabb behandling som bara tar några minuter och den är näst intill smärtfri vilket gör att bedövning inte är nödvändigt. Med en micronål injiceras individanpassade mängder av botox på utvalda punkter av ansiktsmusklerna.

Hur lång tid tar det innan jag ser ett resultat och hur länge håller det?

Du ser ofta skillnad direkt men det tar ca 10 dagar innan (det satt sig och du når maximalt resultat.) Hur länge det håller är individuellt men normalt sett 3-5 månader.

Kan man göra botox när man är gravid?

Nej, man ska inte göra en botoxbehandling när man är gravid eller om man ammar.

 

 

FILLERS

Fillers används både vid ansiktskonturering, för att skapa volym och för att fylla ut o därmed sudda ut mindre linjer och rynkor. 

Vi använder Fillmed by Filorga och Revolax, båda är geléaktiga ämnen som består av icke-animalisk stabiliserad hyaluronsyra och innehåller lidokadin, ett bedövningsmedel för en behagligare behandling. 

Våra vanligaste behandlingsområden: 

 • Läppförstoring
 • Tearthrough (under ögon)
 • Näskontur
 • Kindkontur

 

         Vanliga frågor och svar om fillers

Hur länge håller resultatet?

I regel håller din påfyllning längre än din första behandling om den är gjord inom 6 månader efter den första. Men det är väldigt individuellt eftersom din hudtyp, ålder och livsstil bl.a. kan vara avgörande faktorer för hur länge din filler håller. Ett område som inte är i så mycket rörelse håller vanligtvis längre än t.ex. läppar som utsätts för mycket rörelse. Generellt kan man då säga att en behandling håller mellan 6-16 månader.

Finns det några biverkningar?  

Vanliga biverkningar efter behandling är svullnad, blåmärken, rodnad och klåda. Dessa försvinner normalt redan några dagar efter behandling men kan i vissa fall hålla lite längre.

För att undvika onödig irritation bör du undvika att röra behandlingsområdet. Det är även viktigt att undvika sol och värme, som ex bastubad.

När ska man inte använda fillers?

Man skall inte göra en injicering i ett område där det finns en pågående infektion, detta inkluderar acne och munsår.
Är du gravid eller ammar ska du även då undvika fillers.

 

Boka injektionsbehandling här