Så räddar du din vinterhy

Februari är månaden då vi gör Skinboosters hela dagarna på kliniken, visserligen gör vi den året om men nu har vi alla en torrare hy än normalt och kan behöva lite extra hjälp på traven. Många av oss bär mask under dagen och det suger ut vår fukt än mer.

Det viktigaste för att uppnå en hälsosam hud är skydda hudbarriären. En mjuk och smidig hy mår som allra bäst medan en torr och stramig behöver bättre skydd. Steget efter torrhet är att huden blir mer reaktiv, irriterad och röd. Steget efter det är ofta eksem.

1. VÄLJ RÄTT RENGÖRING
Här är det allra första steget för en välmående vinterhy! Under vinter kan du med gott samvete ställa undan allt vad foams och gel-aktiga renöringar heter. De går att använda till sommaren igen men nu vill vi ha BALMS BALMS BALMS. En bra balm tar bort allt smink, återfuktar och mjukgör. Vår storsäljare är Dermapen Dermaceuticals Tri Phase Cleanser med perfekt PH i men vi har även en helt ny favorit i Mesoestetics Hydracream fusion.

2. EN KRAFTIGARE CREME
Vinter och sommar i Sverige behövs naturligtvis helt olika produkter. En riktigt fin creme är inte komodogen och kommer inte ge dig acne.

3. GLÖM SÖNDAGSMASK
Vi har aldrig varit stora fans av uttrycket söndagsmask. Självklart behöver vi lägga mask oftare än en gång i veckan och på vintern - MINST 3 ggr i veckan, men om livet tillåter - gärna varje dag.

4. SLÄNG RETINOLEN
När vi blir torra, blir vi reaktiva, dvs vi reagerar på ALLT. Detta är inte rätt tillfälle att testa nya kraftfulla retinoler. Är huden riktigt reaktiv tycker vi att det är bäst att lägga ner allt aktivt och bara arbeta med lugnande och stärkande produkter - tills vädret och hudens tillstånd tillåter igen!

5. MESODUO
Om ingenting hjälper är det hög tid att få professionell hjälp av oss hudterapeuter. Skinbooster utan nål är ett sätt att slussa ned hyaluronsyra in i huden för direkt ökad fukt. På så sätt får vi fukten att stanna i huden i månader.