Jenna Nevrin om osäkerhet, kroppsideal och sin hudvårdsrutin

Elita Löfblad / Published: Aug-06-2019

 

Jag har alltid haft en bra och klar hy och egentligen inte haft någon problemhud alls men efter att jag i våras satte in en p-stav förändrades min hy dramatiskt. Jag fick fullt av knottror centrerat i hela pannan som även fortsatte i stora utslag på kinderna. Jag har en väldigt hälsosam livstil i övrigt och blev både ledsen och förvånad över att huden kunde förändras så snabbt. Jag som älskar att gå utan smink tycker det är viktigt att känna mig någorlunda bekväm i min hy, och tyvärr gjorde jag inte det när detta inträffade.

Hur kommer det sig att du plötsligt
fick ett så stort intresse för hudvård?

Jag har alltid haft en bra och klar hy och egentligen inte haft någon problemhud alls men efter att jag i våras satte in en p-stav förändrades min hy dramatiskt. Jag fick fullt av knottror centrerat i hela pannan som även fortsatte i stora utslag på kinderna. Jag har en väldigt hälsosam livstil i övrigt och blev både ledsen och förvånad över att huden kunde förändras så snabbt. Jag som älskar att gå utan smink tycker det är viktigt att känna mig någorlunda bekväm i min hy, och tyvärr gjorde jag inte det när detta inträffade.

Tri phase cleanser är en fantastisk rengöring och jag känner att den, till skillnad från MÅNGA rengöringar jag tidigare använt, inte stramar efter tvätten - Jenna Nevrin

Vilka produkter är dina favoriter?

Jag skulle utan tvekan välja Hyla Active, Tri Phase cleanser och K Ceutic, tre produkter som jag även visat upp på min instagram flera gånger!

Tri phase cleanser är en fantastisk rengöring och jag känner att den, till skillnad från MÅNGA rengöringar jag tidigare använt, inte stramar efter tvätten. Det är nästan så jag knappt behöver lägga ansiktscrème efter. Men bara nästan, haha. K Ceutic, det sista steget i min hudvårsrutin, har blivit ett måste för mig och jag går ingenstans utan den. Att den dessutom har SPF50 (!) är för mig klockrent, då slipper jag tänka på att ta på något ytterligare solskydd i ansiktet.

Det kan ju vara väldigt svårt att helt plötsligt bli säker i sig själv då jag tror att det är en process, men att gräva ned sig i de problem man har gör bara att man känner sig ännu mer ensam.

— Jenna Nevrin

Hur gör du med din hudvårdsrutin när du tränar så mycket?

Jag tränar i princip aldrig med smink eftersom jag inte tycker det känns fräscht. Möjligen om jag har någon plåtning på gymmet, men jag tror att huden mår så mycket bättre av att slippa tung make-up under träningen, speciellt om man svettas såpass mycket som jag gör. Skulle jag mot förmodan komma till gymmet med smink efter en arbetsdag så försöker jag att alltid ha med mig wipes från Nivea i väskan, så att jag iallafall får bort den täckande basen. Det viktigaste för mig är att porer och liknande inte täcks över - men skulle jag ha lite mascara eller ifyllda ögonbryn så gör inte det så mycket för min del.

 


Vad har du för tips till tjejer som är osäkra på sitt utseende?


Det kan ju vara väldigt svårt att helt plötsligt bli säker i sig själv då jag tror att det är en process, men att gräva ned sig i de problem man har gör bara att man känner sig ännu mer ensam. Våga prata om det, öppna upp dig till vänner och familj om att du just nu inte känner dig så bekväm med din hy eller något annat gällande ditt utseende, vilket var precis vad jag gjorde. Responsen jag fick var helt sjuk - SÅ många som hade samma problem eller kände igen sig. Ingen är perfekt, men det är så många som vill framstå som perfekta. När du öppnar upp dig kommer du dessutom att inse att ALLA har någon form av komplex eller något litet som de ogillar med sitt utseende. Jag tror på att infinna sig i en acceptans. För mig handlade det alltså inte om att försöka förändra mig själv utan istället att acceptera att det som är unikt med mig är just det som gör mig så otroligt vacker! Ingen är som jag, och det är det som är SÅ häftigt.

Ni kan följa Jenna på @jennalovisa på Instagram och missa inte hennes inspirerande youtube-kanal!

 Elita Löfblad / Published: Aug-06-2019