En hudterapeuts hudvårdsrutin

Som hudterapeut får man ofta frågan om vad man själv använder för produkter och hur ens vardagliga rutin ser ut och som hudnörd så är det ju alltid roligt att testa nytt, men oavsett vilka produkter jag använder ser rutinen i stort sett likadan ut.

Jag rengör ALLTID huden morgon och kväll. Till kvällen blir det alltid dubbelrengöring för att allt smink och smuts man har dragit på sig under dagen verkligen ska försvinna! Idag använder jag Filorgas Cleansing Oil som också blivit en av mina favoriter när det handlar om att ta bort just make up, behöver max två pump och den tar även bort ögonsminket så bra! En produkttyp som också fått ta plats i mitt badrumsskåp är mjölkrengöringen, vilken jag inte alls varit ett fan av tidigare men jag upptäckte att jag blev torr av att enbart använda olja.

Fuktserum är någonting som jag använder dagligen och inte kan leva utan, ibland har jag det på natten och ibland på dagen men utan detta känner jag mig naken och torr. Finns det något man kan överdriva med är det just detta för huden kan inte få för mycket fukt och har man inte fukten kommer ingenting annat att fungera heller. Hyaluronsyra is the shit!

Jag är lite av en solskyddsnörd och skulle aldrig gå ut utan en dagcreme med hög SPF, det har hänt att jag behövt sminka om mig för att jag kommit på för sent att jag glömt just solskydd, därför väljer jag oftast en dagcreme som redan innehåller SPF så jag inte behöver hamna i den situationen. Min absoluta favorit är K Ceutic från Dermaceutic, utan den känner jag inte igen min hud och oavsett vilka andra krämer jag provat slutar det alltid med att jag går tillbaka till denna. Det är faktiskt min ABSOLUTA favorit av alla produkter jag någonsin provat.

Runt ögonen kör jag samma produkt både morgon och kväll, den produkten som jag just nu använder är Collagen Power firming eye cream från Mizon, vilken både jobbar på fina linjer och återfuktar.

C-vitamin, älskade antioxidant. Min hud mår fantastiskt av C-vitamin men jag ska erkänna att det tog ett tag innan jag kunde använda det i hög koncentration ofta. Jag är känslig i min hud så till en början reagerade den på grund av att det var så aktivt men jag älskar GLOW och eftersom vitamin C är en riktig glowingrediens kan jag inte vara utan. Oftast har jag det i serumform på dagen för extra skydd mot fria radikaler.

Nattetid använder jag faktiskt också oftast K Ceutic, tycker om känslan av att använda något som lugnar och reparerar huden. De dagar jag inte sover med K Ceutic använder jag en nattkräm med AHA-syra i för att stimulera cellförnyelse.

Exfolierar gör jag 1 gång i veckan med en snällare kemisk peeling och brukar alltid avsluta med någon härlig sheetmask, jag är helt förälskad i de koreanska sheetmaskerna med snigelextrakt som i kombination med peelingen får huden att se ut som porslin!

Ska tillägga att man i det här yrket provar mängder av produkter och behandlingar också, men så ser min vanliga vardagliga rutin ut och jag gör ingen jätteskillnad beroende på årstid förutom mer fukt på vintern. Viktigast av allt är att lyssna på sin hud för att hitta det som fungerar bäst rent ingrediens och produktmässigt, eftersom att alla är olika.

- Cornelia Sollergård Ed, Hudterapeut Skin Agency