Dr Dennis Gross

Dr Dennis Gross filosofi är att förbättra hudens struktur utan att irritera eller skada huden.

Dr. Dennis Gross är en högkvalitativ klinisk hudvårdsserie med multifunktionella produkter i ständig utveckling efter den senaste forskningen, för att att du som kund ska nå bästa möjliga dermatologiska resultat utan att skada huden. Hudvårdsserien tog världen med storm när det banbrytande Alpha Beta® Proffesional Peel lanserades. Det är ett kemiskt peelingsystem som arbetar utan att irritera huden och kan därför användas även på mer komplicerade hudproblem och en väldigt känslig hud. Idag har Dr. Dennis Gross en hel serie produkter som kompletterar varandra, både för hemmabruk och för proffessionella behandlingar. Forskning och vetenskap ligger grundaren varmt om hjärtat och därför baseras produkterna på medicinskt klassade ingredienser och växtextrakt.

 

Ett urval favoriter

Grundaren Dr Dennis Gross började som cancerforskare men har de senaste 25 åren arbetat med och gjort sig känd som dermatolog. Han driver en klinik i New York och fick där, tillsammans med sin fru, idén att skapa egna produkter som skulle kunna lösa de problem hans kunder behöver hjälp med. Dr Dennis Gross filosofi är att förbättra hudens struktur utan att irritera eller skada huden, detta gäller alla hans produkter och därför alla hudtoner och hudtyper, även den känsligaste.  

When it comes to the beauty and health of your skin, you don’t have to accept anything less than perfect

— Dr Dennis Gross

Han fick sitt stora genombrott med produkten Alpha beta professionell peel, men trots framgången med sina produkter träffar han fortfarande sina patienter på kliniken på daglig basis. Hans kliniska hudvårdsserie är av högsta kvalitet och ligger i ständig utveckling - alltid i framkant av forskning. Produkterna baseras på medicinskt klassade ingredienser och växtextrakt, de är alla multifunktionella och kompletterar varandra perfekt, allt för att du ska nå bästa resultat möjligt. Som tidigare nämnt genomsyras hela serien av samma filosofi - med hjälp av kraftfulla ingredienser får du synliga resultat utan att skada eller irritera huden. Det är så vi jobbar på kliniken och därför kändes det helt rätt att ta in Dr. Dennis Gross produkter och behandlingar.

 

DR. Dennis Gross Must haves

Alpha Beta® Professional Peel. 

Det går inte att undgå varför denna patenterade peel har gjort sig känd världen över. Det är en fantastiskt enkel två-stegs peel som alla kan göra hemma, varje dag, eller så ofta man själv vill. Den lämnar din hy jämnare och föryngrad. Peelen kommer i form av våta pads, där första paden innehåller en blandning av 5 syror och masseras in på rengjord torr hy, vänta i ca 2 minuter och därefter applicerar du pad nummer 2 som neutraliserar syran och förstärker effekten. Låt även denna torka in innan du fortsätter med serum och creme. 

Ett hett tips för ett extra bra resultat är att efter din peel använda LED-masken i 3 minuter, innan du applicerar serum och creme.   

DRx SpectraLite™ FaceWare Pro

Med hjälp av medicinskt LED-ljus reparerar denna mask huden i 3 olika program. Rött, blått och blandat ljus. Det röda ljuset går ner totalt 4 mm i huden, reparerar solskador, stimulerar kollagenproduktionen och reducerar de nedbrytande enzymerna så att kollagenet även skyddas. Det blå ljuset förstör acne-bakterier och reducerar rodnad, inflammation och förebygger acne. 

Ljuset känns inte i huden och ger heller inga bi-effekter, dessutom har den ett spänne så att du slipper ligga still under behandlingen och kan fortsätta med dina sysslor. Använd masken 3 minuter dagligen så kan du redan efter 2 veckor börja se en reducering av linjer och rynkor och en jämnare hudton. 

Masken har fått strålande recensioner världen över och har hjälpt hundratals med sina acnebesvär. Helt klart en investering, - du använder masken dagligen i upp till 5 år.

 

Alla produkter och behandlingar som utförs på kliniken har också testats av kliniken. Att testa, välja ut och arbeta grundligt med olika varumärken ingår i klinikens DNA. Produkterna och behandlingarna som personalen och Elita älskar är också vad som erbjuds kunderna. Bara det bästa är bra nog.