Bästa solskyddet 2019

Förra sommaren släppte Mesoestetic en produkt som snabbt blev en favorit hos våra kunder och hos oss, superskyddet Melan 130+ Pigment Control. Den innehåller en avancerad solskyddsteknologi som passar alla hudtyper men är framförallt framtagen för en hud med pigmenteringar. Den är vattenresistent, har en lätt konsistens och är aningen färgad för att jämna ut hudtonen, ett stort plus är även att den ger en superfin lyster. En helt perfekt produkt att använda både på ansikte, hals och decolletage.

När strålarna från solen når jorden innehåller de både UVA- och UVB-strålar. Det är UVB-strålarna som gör huden solbränd medan UVA-strålarna tränger djupare ner i huden och bidrar till hudens förtidiga åldrande. Därför är det viktigt att använda solskydd som skyddar mot både UVA- och UVB-strålningen. 

Det finns olika typer av SPF där skillnaden är hur dessa filtrerar bort UV-strålningen. Fysikaliska solskydd så som exempelvis titandioxid och zinkoxid reflekterar bort UV-strålarna med hjälp av små partiklar medan de kemiska solskydden absorberar UV-strålarna och omvandlar de till oskadliga strålar. 

Det som gör denna produkt överlägsen det vi sett tidigare är inte bara det höga skyddet mot UVA- och UVB-strålning, den innehåller mesoprotech® complex som är ett bredspektrat solskyddskomplex där man kombinerar fysikaliska, biologiska och/eller kemiska filter, så den skyddar dessutom mot den infraröda strålningen och det synliga ljuset, så kallat HEV-ljus. 

Då vi idag är omgivna av skärmar både på arbetet och i hemmet är detta ett skydd som alla borde ha. HEV-ljuset går nämligen djupare ner i huden än vad UVA- och UVB-strålningen gör, det kan omprogrammera våra celler och är en riktig bov när det kommer till hudens åldrande och även hudcancer. Melan 130+ pigment controls huvudingrediens Azeloglicina (azelainsyra + glycin) förebygger pigmenteringar genom att reglera det enzym som ansvarar för melaninproduktionen.

Produkten är färgad som ena BB Creme  och en av våra storsäljare under sommaren. Ni hittar Melan 130+ Pigment Control här!

- Elita Löfblad, Hudterapeut och grundare av Skin Agency
- Cornelia Sollergård Ed, Hudterapeut Skin Agency