Mizon

Mizon grundades år 2000 av fem män som hade jobbat i många år med forskning och utveckling på Amore Pacific, Koreas största skönhetskoncern med många av landets ledande hudvårdsmärken i sin portfölj. De hade en vision att grunda ett eget märke för att kunna erbjuda det bästa inom Koreansk kosmetik som var tillgängligt för alla. Mizons filosofi är att erbjuda unika, innovativa och högpresterande produkter med en hög andel aktiva och hudnyttiga ingredienser till ett överkomligt pris.

Mizon var först i världen med att utveckla den berömda CC Cream (som idag erbjuds av de flesta av de stora aktörerna som tagit fram sina egna versioner av denna färgkorrigeringskräm). Mizon forskar och utvecklar konstant för att ta fram nya kreativa lösningar som kvinnor lätt kan integrera i sin skönhetsrutin. Deras motto är minimera risken för hudirritation genom att hålla kompositionerna enkla, och förenkla sättet produkterna används på. Samtidigt gör man inte avkall på prestation, tvärtom ska kunden få ut maximal hudvårdsnytta av sina produkter, men utan att behöva oroa sig för att irritera huden.

Mizon tillverkar alla sina produkter in-house och har en väldigt hög standard på sina tillverkningsmetoder vad gäller teknologi och kvalitet. Ett kvitto på detta är att grundarnas moderbolag Coson utvecklar produkter åt ledande skönhetsföretag som Amore Pacific och Estée Lauder.

Mizons bästsäljande produkter är snigelserien som är baserad på en hög procent snigelsekret - en av de populäraste ingredienserna inom koreansk hudvård. Deras snigelkrämer toppar den internationella försäljningen inom kategorien ”snail skincare” och har sålts i miljontals ex.

Snigelsekretet som Mizon använder i sina produkter utvinnss i snigel-vänliga laboratoriemiljöer där sniglarna får krypa runt fritt och producera sitt hudnyttiga ”slem”, inga sniglar kommer alltså till skada. Sedan samlas, renas och pulveriseras snigelsekretet innan den används i deras anti-aging produkter.