PRX - T33

Vad är PRX-T33?

PRX-T33 - den nya generationens TCA-behandling

PRX-T33 är en nålfri behandling som innehåller TCA (Trikolorättiksyra) och klassificeras som den nästa generationens anti-age behandling och är utformad till att kunna användas under alla årstider, för alla åldrar och till alla hudtyper. 

Denna behandlingen stimulerar hudens egna kollagenproduktion och ökar cellförnyelse och vi kan bland annat behandla dig som upplever ha förlorat hudens elasticitet och fylla upp och jämna ut linjer och rynkor, vi kan därför likväl behandla dig med torr hud och torrhetslinjer på grund av dess kombination av ämnen som skapar en djup återfuktning. 

Vi kan även motverka och bekämpa pigmenteringar, solfläckar och melasma eftersom att vi kan påverka hudens pigmentceller och på grund av dess innehåll av Kojicsyra som hämmar produktionen av melanin.

PRX-T33 är lämplig för dig som upplever:

 

  • Rynkor och linjer
  • Ojämn hudton
  • Förstorade porer
  • Pigmentförändringar
  • Torrhet
  • Avsaknad av glow
  • Förlorad elasticitet 
  • Bristningar
  • Ärrbildningar 

 

Produkten är klassad som en medicinteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

Dess unika patenterade formula med en kombination av TCA, Väteparoxid och Kojicsyra gör att det inte uppstår en så kallad ”frosting” på huden till skillnad från en vanlig TCA-peeling. 

Det innebär också att den inte orsakar en extra ljuskänslighet vilket betyder att den går att utföra även under vår- och sommarmånaderna.

Dess aktiva ingredienser integrerar på huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna ämnesomsättning, tillväxtfaktorer samt pigmentceller vilket förbättrar huden såväl direkt efter behandling som på lång sikt. 

Vad kan jag förvänta mig för resultat efter avslutad kur?

Ökad "plumpighet" med mera glow och lyster på grund av dess djupa återfuktning och uppstramande effekt.

Det betyder att huden både känns mer återfuktad samt får en märkbar skillnad på fyllighet och föryngring då behandlingen också verkar tonifierande vilket betyder att vi lätt framhäver ansiktets konturer. 

Märkbar skillnad på förstorade porer då ämnena verkar djuprengörande och är optimal för dig som har problem med akne och orenheter.

Förbättring av hudens struktur och dess hudton då ämnena eliminerar spår av akneärr, vattkoppor och små ojämnheter. Det betyder också en skillnad på pigmenteringar och solskador då behandlingen verkar uppljusande. 

Behandlingen kan beskrivas som ett mellanting mellan Skinbooster och kemisk peeling, Kombinationen av dessa behandlingar men utan nålar och lång återhämtningstid

Kommer jag bli röd efter behandlingen?

Behandlingen har ingen läkningstid och du kan återgå till normala aktiviteter direkt efteråt.

Vilka områden kan behandlas?

Ansikte, hals, dekolletage och händer

Hur går behandlingen till?

Vi applicerar ut produkten på huden genom en speciell massageteknik och i flera lager för att optimera effekten av aktiva ingredienser, på så sätt kan kombinationen av ämnen penetrera ner till hudens djupa lager. 

Då behandlingen utförs genom massage med ett kraftigare tryck så upplevs behandlingen som näst intill smärtfri. 

Vad kan jag förvänta mig efter utförd behandling?

Direkt efter att behandlingen har utförts så befinner sig huden fortfarande i ett aktivt tillstånd, 

för att upprätthålla detta tillstånd och för att få ut maximal effekt av behandlingen så behöver hudens pH-värde hållas lågt samt att hudbarriären måste upprätthållas.

Med anledning av detta så kommer du att få med dig tillhörande produkter hem för närmsta dagarna för att inte påverka resultatet negativt, du kan sedan återgå till dina normala produkter.

Hur många behandlingar krävs för att se resultat?

Antalet behandlingar varierar beroende på område och din huds tillstånd men en kur består av 3-5 behandlingar med en veckas mellanrum. Resultatet varar sedan i upp till 6 månader men vi rekommenderar att komma på touch-up 2 månader efter avslutad kur för att bibehålla optimalt resultat. 

Är behandlingen smärtsam?

Nej, men du kan uppleva en lätt svidande stickande känsla beroende på hudens känslighet och vid vissa områden så som läppar. Denna känsla är måttlig och avtar successivt. 

Går behandlingen att kombinera med andra behandlingar?

Ja, hos oss kan du kombinera den med Dermapen4, Mesoterapi och  Mesoduo Skinbooster

Vad skiljer PRX-T33 från en TCA-peeling? 

Skillnaden mellan behandlingarna är att efter klassisk TCA eller kemisk peeling måste man vara extra försiktig med att utsätta behandlande områden för UV-strålning då syror kan orsaka pigmenteringar.

TCA samt andra kraftfulla syror går dessutom inte att utföra på en mörkare hudton. 

Med PRX-T33 och dess sammansättning och unika patenterade formula så skapar inte ämnena någon extra ljuskänslighet och den går att utföra på alla Fitz-Patrick skalor, dvs. alla hudtoner.