Dermapen4 + PRX-T33

 

Vad är duobehandling dermapen4 + PRX-T33?

Detta är en kombinationsbehandling med Dermapen4 och PRX-T33, två kraftfulla behandlingar sammanslagna för att maximera effekterna såväl ytligt som djupgåendeBehandlingar tillsammans gör att vi kan ge ett kraftfullare, snabbare men likväl ett mer långtidsverkande resultat än vad behandlingarna kan ge enskilt.

Enkelt förklarat förstärks alla effekter av Dermapen4 när den utförs tillsammans med PRX-T33.

 

Hur fungerar behandlingen?

Formulan med TCA från PRX-T33 går direkt ner i huden med mikrokanalerna skapade av microneedling med Dermapen4, detta gör att effekten kraftfullt förstärks och ger en direkt fyllighet och uppstramning som inte går att få utan kombinationen. Linjer och rynkor plumpas direkt upp på grund av den djupa fylligheten med återfuktning och kollagenstimulering.

Huden ökar kollagenproduktionen kraftigt på grund av den biorevitaliserande effekten i PRX-T33, pigmentfläckar orsakade av såväl sol som akne bleknar ytterligare av peelingens innehåll av Kojicsyra. Rynkor och linjer som har uppstått av minskad elasticitet fylls upp och slätas ut av det rika innehåll av fukt, TCA och en kraftigt ökad kollagenproduktion och vi kan jämna ut grov struktur orsakad av såväl acne som ärr.

 

Hur ser jag ut efter en behandling?

Självklart är detta mycket individuellt. Många av våra kunder blir måttligt till mycket röda. En del blir inte röda alls men det betyder inte att behandlingen inte fungerat. Men vanligtvis syns en lätt rodnad med en lättare svullnad under 1-2 dagar. Rodnaden och svullnaden bevisar att behandlingen skapat en inflammatorisk process då mängder av tillväxtfaktorer frigjorts som behöver tid att nyskapa kollagen och reparation.

Få eller inga sidoeffekter gör att du direkt kan återgå till normala aktiviteter.

 

Vad bör jag tänka på innan?

Innan din behandling är det viktigt att avsluta användandet av starka produkter 7 dagar innan bokat behandlingstillfälle, detta på grund av att du kan få en ökad känslighet med rodnad och utslag.

Vi rekommenderar att inte använda RETINOLER och alla typer av SYROR 7 dagar före din PRX-behandling

 

Att tänka på efter din behandling

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen men ha i åtanke att du kan få en lätt rodnad och svullnad på grund av att behandlingen skapar en inflammatorisk process. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt.

Det är av oerhörd vikt att du tänker på hygien och använder rekommenderad hudvård efter behandlingen.

 

  • undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
  • undviker att duscha/bada/rengöra det behandlade området samma dygn som behandlingen utförs.
  • inte använder smink eller brun-utan-sol de första 12 timmarna
  • byter till rent örngott och nya handdukar
  • undviker UV exponering första två dygnen - och använd alltid solskydd när du vistas i solen
  • Hård fysisk träning de närmsta 48 timmarna
  • Undviker vaxning, rakning eller färgning på det behandlade området de närmsta 48 timmarna

 

Eftervård?

I denna behandling ingår eftervårdsprodukter som räcker i några dagar då det är väldigt viktigt att hålla ph-värdet lågt efter behandlingen för att säkerställa optimalt resultat. 

Hur lång tid efter behandling ser man resultat?

Det beror på vad för typ av hudproblematik man har,  glåmighet och tappad lyster är det första resultatet som upplevs, även fina linjer och torrhetslinjer brukar man se har börjat att reduceras. Pigmenteringar som vissa typer av solskador och röda ytliga ärr man får från utslag och finnar kommer sakta att blekna. Vill man behandla stora porer och djupare rynkor kan det ta några veckor till månader innan man får ett tydligt synligt resultat.

Efter en behandlingen kommer huden att fortsätta arbeta i 6-12 månader och därför kan resultatet komma smygande.

För vem passar behandlingen?

Behandlingen lämpar sig till en bred målgrupp, samtliga hudtoner och åldrar, men är särskilt effektiv på en person som behöver en extra kraftfull behandling för att bekämpa och motverka sitt hudtillstånd.

En obehandlad åldrad hud

En person som går kontinuerligt på behandlingar men behöver en extra boost

Acne med pigmenteringar

Solskador