Cosmelan - Behandling för Melasma

Boka här

Vad är Cosmelan Melasma?

Cosmelan är en världsledande och beprövad pigmentbehandling och är idag den mest effektiva behandlingen mot Melasma och pigmentfläckar på marknaden. Behandlingen passar alla som önskar en jämnare hy oavsett hudtyp.

Behandlingen arbetar med att påverka produktionen av melanin och därmed motverka pigmenteringar i ansiktet. Det är en effektiv behandling som även ger en fin lyster, jämnare hudton och förbättrad struktur.

Det unika med Cosmelan är att den ger ett snabbt resultat och är effektiv mot ett brett spektra av olika pigmenteringar oavsett uppkomst. Exempel på pigmenteringar som går att behandla med Cosmelan är:

  • Melasma
  • åldersfläckar
  • solfläckar
  • postinflammatoriska hyperpigmenteringar (orsakade av skada, inflammation samt acne)

 

Hur går en behandling till?

Personlig konsultation

Våra hudterapeuter ger dig konsultation och vägledning och tillsammans går ni igenom dina frågor, hudproblem och önskemål. 

Vi går även igenom hur behandlingen fungerar, om fördelar och eventuella risker.

Behandlingen är uppbyggd i två steg – där första steget utförs på kliniken och andra steget är en hemmabehandling som du som kund fortsätter med på egen hand efter noggranna instruktioner. Upplägget medför att behandlingen blir kontrollerad samtidigt som den är fortsatt effektiv och verksam under hela behandlingsförloppet.

Behandlingen inleds med rengöring och avfettning av huden. Därefter appliceras en lermask med Cosmelan. Behandlingen på salongen tar ca 30 minuter men masken ska ligga kvar mellan 8-12 timmar, beroende på hudtyp.

Hemmavårdsprodukter

Vår Cosmelan inkluderar hemmavårdsprodukter, detta är en stor och viktig del av behandlingen. Vi går noggrant igenom dessa och hur de ska användas för att uppnå önskat resultat.

Efter behandlingen

För optimalt resultat är det viktigt att du följer behandlingsrutinen som medföljer. Det är också viktigt att minimera solexponering av behandlingsområdet och att använda hög SPF. Huden blir känslig och torr de närmsta två veckorna efter utförd behandling men inom några veckor ser du successivt hur resultatet förbättras och stabiliseras, pigmentfläckarna bleknar och huden får en ökad lyster.

Vanligtvis räcker denna behandling för att helt bli av med sina fläckar, men har du haft Melasma eller fläckarna under längre period, kan du behöva upprepa behandlingen efter 6 månader.

 

Bilder på vår kund före och efter behandling med Cosmelan: