Cosmelan

 

Cosmelan är en världsledande och beprövad behandling mot pigmenteringar och är idag den mest effektiva behandlingen mot Melasma och pigmentfläckar på marknaden. Cosmelan har funnits länge utomlands men har först nu äntligen nått Sverige.

Behandlingssytemet  arbetar med att påverka produktionen av melanin och därmed motverka pigmenteringar i ansiktet. Det är en effektiv behandling som även ger en fin lyster, jämnare hudton och förbättrad struktur.

Det unika med Cosmelan är att den är effektiv mot ett brett spektra av olika pigmenteringar oavsett uppkomst. Exempel på pigmenteringar som går att behandla med Cosmelan är melasma, åldersfläckar och postinflammatoriska hyperpigmenteringar.

Behandlingen är uppbyggd på två olika behandlingssteg – där första delen utförs av terapeuten på kliniken och del två är en hemmabehandling som du som kund fortsätter med hemma. Upplägget medför att behandlingen blir kontrollerad samtidigt som den är fortsatt effektiv och verksam under hela behandlingsförloppet.

Behandlingen inleds med rengöring och avfettning av huden. Därefter läggs en mask med Cosmelan. Masken ligger kvar mellan 8 och 12 timmar, beroende på vilken hud du har. Alltså behåller du masken på tills du kommer hem, och sköljer av med kallt vatten efter tiden du fått. Därefter måste du använda medföljande produkter i minst 6 månader.

Om man inte vill åka hem med masken på går det att själv applicera masken hemma, detta kräver förstås en mycket noggrann konsultation med oss först där vi går igenom hur det görs på rätt sätt!

Normalt räcker denna behandling för att helt bli av med sina fläckar, men om du haft melasma eller fläckarna under väldigt lång tid, kan du behöva upprepa behandlingen efter 6 månader.

Behandlingen inkluderar de produkter du behöver och måste använda ett halvår efter. (Dag- och nattkräm och solskyddskräm med 50 i solskyddsfaktor.)