Kemiska Peelingar

Boka här

Vad är Kemisk peeling?

En kemisk peeling, även kallad exfoliering, är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer där man använder sig av syror för att kontrollerat avlägsna döda hudceller från hudens yttersta hudlager. 

Det är vanligt att kunder känner och nämner att en kemisk peeling är lite skrämmande, att det kan skada huden och att man kommer att få en kraftig rodnad.

Vi anpassar peelingarna efter varje kunds olika tillstånd och behov. Nuförtiden används sällan "aggressiva" peeler utan man vet att mildare peeler mer regelbundet ger ett bättre resultat.

En kemisk peeling på klinik är ett bra komplement både till din dagliga hudvård och till andra större behandlingar för att förstärka resultat.

Varför ska man gör en kemisk peeling?

En kemisk peeling bidrar till hudföryngring då döda hudceller täpper till hudens porer och skapar ett fjälligt och ojämnt utseende. När de döda hudcellerna avlägsnas aktiveras samtidigt förnyelsen av celler, förbättrar upptagningsförmågan av din hudvård, huden blir klarare, mjukare, full med lyster och lämnas återfuktad.

Förnyelsen av hudceller blir långsammare desto äldre vi blir och en kemisk peeling är ett perfekt hjälpmedel för en effektiv föryngring av huden.

Behandlingsområden?

Hudproblem som bl.a. acne,pigmenteringar och föråldrad hud är även vanligt på andra delar av kroppen exempelvis dekolletage (bröst) och rygg.

Hos oss kan du behandla:

-Ansikte, hals och dekolletage

-Rygg

-Händer och underarmar

Vem lämpar sig för en kemisk peeling?

En kemsik peeling är bra för dig som har:

-Torrhet/Ytorrhet

-Överskott av talgproduktion

-Pigmenteringar

-Rynkor, fina linjer och torrhetslinjer

-Acne/Acneärr

-Glåmighet

-Tappat spänst/elasticitet 

Hur ser jag ut direkt efter utförd behandling?

En lättare rodnad är vanligt och beror på en ökad cirkulation i huden men lägger sig vanligtvis inom 30 minuter, de flesta lämnar dock kliniken utan rodnad alls.

Porer drar ihop sig och lämnar en slät och glowig finish. Döda hudceller är grå till färgen, när dessa försvinner lämnas huden med ny, frisk lyster! Huden blir även uppstramad.

En kemisk peel ger dig:

  • Lyster
  • Mjukhet
  • Jämnhet
  • Fukt
  • Spänst och elasticitet
Kan man kombinera en kemisk peeling med andra behandlingar?

Väldigt gärna, flera av våra behandlingar går att kombinera med en kemisk peeling för att förstärka resultatet. Vi rekommenderar särskilt kemisk peeling ihop med Dermapen samt MesoDuo.

Hudterapeuten tipsar:

Vår rekommendation för att underhålla och bibehålla hudens tillstånd och resultat är att göra en kemisk peeling minst var 3e månad. Kunder frågar oss dagligen vad vi själva gör med vår hy och det är absolut något vi gör kontinuerligt för att hålla huden frisk och välmående.

Det går snabbt, är effektivt och ger en föryngring av huden.

 

    Några av peelerna vi har att erbjuda hos oss, en konsultation ingår naturligtvis alltid annan behandling
     
    Dr Dennis Gross Alpha Beta Professional Peel Sensitive Skin Formula

    En skonsam men effektiv peeling i två steg, perfekt för en känslig och torr hy. Med hjälp av bland annat pilbarks-extrakt, mjölksyra och mandelsyra exfolieras de döda hudcellerna och utan att skapa irritation på huden stimuleras en snabbare cellförnyelse. Din hy upplevs genast slätare med ny glow tack vare de kraftfulla ingredienser och antioxidanter som skyddar mot yttre påfrestningar.

    Just för att denna peeling är så återfuktande och lugnande mot huden är den perfekt att göra under sommarhalvåret för alla hudtyper! 

    Alpha Beta Professional Peel System Original Formula

    Denna populära 3-stegs behandling är ett signum för Dr DG eftersom den ger synliga och långsiktiga resultat för alla hudtyper och alla åldrar. Det är en kraftfull behandling som både behandlar acne och rosacea, verkar anti-age och porsammandragande, förfinar hudens struktur, motverkar hyperpigmenteringar och jämnar ut hudtonen samt ger en klar och ungdomlig lyster!

    Alpha Beta Professional Peel System Extra Strength 

    Den här behandlingen är extra stark och passar dig var hud är lite mer svårbehandlad och kanske inte har fått önskade resultat från andra anti-age behandlingar.  Den innehåller högre koncentration av syrorna än originalet men även två andra ingredienser som är väl kända anti-age boosters; mandelsyra och videbarksextrakt. Kombinationen ger en starkare peel utan att förlänga återhämtningstiden.
    Det här är alltså ingen förstagångsbehandling utan enbart för dig som inte svarar på originalet.

    Mask Peel

    För djuprengöring av huden, fet hud, acne och mild föryngring. Ger en fin lyster och renar huden effektivt. Vi arbetar med glykolsyra 30%. I behandlingen ingår: rengöring med pree-peel, peeling med Mask peel och avslutande creme. Mask peel rekommenderas som en kur på 4 ggr med 7 dagars intervall. För bästa resultat rekommenderar vi att dermaceutics hemmavårdsprodukter används före och under peelingkuren.

    Perfekt för den orena huden inför en MesoDuo Skinbooster behandling.

    Milk Peel

    Bloggarnas storfavorit som ger massor av glow.

    En behandling för hud med pigmentfläckar, åldrad och rynkig hud samt för föryngrande/rengörande peel av kroppen. Milk peel är för den hud som behöver lite kraftigare exfoliering. Behandlingen reducerar effektivt fina linjer och torrhetsrynkor. Rengör och fräschar effektivt upp oren, trött och livlös hud- en riktig askungepeel! Vi arbetar med en mjölksyrapeel (glykolsyra 50%, salicylsyra 3%, mjölksyra 10%) som verkar avfettande, djuprengörande och utslätande. I behandlingen ingår: rengöring med Pre-peel, peeling med mjölksyrapeel, avslutande Post-peel. Milk Peel rekommenderas som en kur på 4 ggr med 2 veckors intervall. För bästa resultat rekommenderar vi att dermaceutics hemmavårdsprodukter används före och under peelingkuren.

    Perfekt inför en MesoDuo Skinbooster behandling.

    Mask 15

    Denna lätta peeling är perfekt för den som aldrig provat en kemisk peeling förut.

    Djuprengörande, uppfräschande peeling för en känslig hud, eller en hud som inte är van vid aha-syror. Ger en ren, mjuk hud med fin lyster. Vi jobbar med 15 % glykolsyra som tillsammans med Bentonitlera ger en rengörande effekt. Perfekt för acne och hormonella utslag.

    Über pro peel

    Denna mask blev speciellt designad som ett komplement till en Dermapenbehandling, men fungerar även utmärkt på egen hand som kemisk peel. Den innehåller en rad olika syror som i kombination når ett fantastiskt resultat. Bland andra mandelsyra som är kollagenstimulerande, mjölksyra som exfolierar, resorcinol som mjukar upp, hyaluronsyra som ger intensiv återfuktning och retinaldehyd som kraftfullt arbetar mot rynkor med sina anti-age egenskaper. Förutom att förbättra hudstrukturen får du en jämnare hudton och ny lyster i hyn.

     

    Syror vi arbetar med:

     

    AHA -  Alpha hydroxy Acid

    Ett samlingsnamn för syror som görs av frukter, sockerrör och melass. Alla AHA-syror avlägsnar döda hudceller och exempel på AHA-syror är glykolsyra, mjölksyra och mandelsyra men det finns en uppsjö av AHA-syror. Nämner de vanligaste:

    Glykolsyra

    Utvinns ur sockerrör och är den syra som är minst i sina molekyler, vilket innebär att det också är den som går djupast. Glykolsyran är den syran man har använt under längst tid och den arbetar på hudens kapacitet att behålla fukt. Då denna syra är kraftfullast kan den orsaka irritation om man inte är van syraanvändare eller om man har en känslig hud.
    Passar: Hyperpigmenteringar, aknebenägen hud, torr hy, solskadad hud med förtjockningar.

    Mjölksyra

    Utvinns bl.a. ur sura mjölkprodukter och har den näst största molekylstorleken och går därför inte lika djupt ner i huden som glykolsyran. Detta är en kraftfull syra med fina resultat men den skapar inte lika mycket irritation i huden. 

    Passar: aknebenägen hud, stora porer, rynkor/linjer, pigmenteringar

    Mandelsyra

    Utvinns ur bittermandel och är en mycket mildare peeling. Mandelsyran kan användas på i stort sätt alla hudtyper, även de allra känsligaste.
    Passar: torr hy, solskadad hy, aknebenägen hud

    BHA- Beta hyrdoxy Acid

    BHA-syran eller salicylsyran exfolierar inte bara döda hudceller effektivt utan den avlägsnar även talg då denna syra är oljelöslig. Denna syra är antiinflammatorisk och dämpar även rodnad.
    Passar: fet hy, pormaskar, aknebenägen hud men även fina linjer/rynkor, solskador

    PHA - Polyhydroxy Acid

    PHA syran passar bra även för den känsligaste huden, exempelvis för de som har rosacea eller har tendenser att få eksem. Denna syra penetrerar inte lika djupt i huden som en AHA-syra på grund av att den har större molekylstorlek.

    Syrakombinationer

    Det finns fördelar med kemiska peelingar där det förekommer syrakombinationer, vilket innebär att de innehåller syror med flera olika storlekar för att göra penetrationen effektivare. Där de syror med större storlek gör hudytan mer genomtränglig vilket gör att de mindre syrorna går ner bättre.