6 steg till den perfekta hudvårdsrutinen


 

En vanlig fråga vi får är vad som är det viktigaste i en hudvårdsrutin och det är svårt att svara på eftersom alla steg på ett sätt är beroende av varandra, och preparerar huden inför nästa steg så att huden kan ta upp och ta till sig av produkten. Använder du ansiktstvätt, crème och solskydd, gör du redan mer än många, men vi anser att man behöver lite mer än så för att hålla huden frisk, fräsch och glowig. Nedan följer 6 steg som varje hudvårdsrutin bör innehålla för att nå maximalt resultat;

1. Ansiktstvätt

Självklart för många men inte för alla. En bra ansiktstvätt är grunden för en bra hudvårdsrutin. Faktum är att bara vatten gör mer skada än nytta för huden och likaså vanlig tvål, pH-värdet sätts ur balans och huden kan bli uttorkad. Med en bra, skonsam ansiktstvätt som är anpassad efter din hudtyp rengör du huden ordentligt utan att torka ut eller ta skada. Vi rekommenderar Hydra Milk Cleanser från Mesoestetic till dig som är känslig och lätt blir torr i vintervädret eller Dr Dennis Gross Alpha Beta Pore Perfecting Cleansing Gel för dig som behöver lite extra exfoliering.

2. Toner

Tonern avfärdas ofta och det är synd, då den gör det lilla extra för huden som gör din rutin mer effektiv med ett finare resultat. En toner avlägsnar olja och sminkrester som tvätten kan ha missat samtidigt som den förbereder huden för serum/creme. Vi rekommenderar en alkoholfri toner med reparerande och lugnande egenskaper, t.ex. Cremorlab Snow Falls Velvet Toner.

3. Exfoliering

Peeling är ett avgörande steg i din hudvårdsrutin. Döda hudceller lagras på huden och det är därför det är viktigt med exfoliering. Den avlägsnar dessa hudceller som annars täpper till och det håller din hy ung och fräsch. Många produkter ska endast användas några gånger i veckan, exempelvis Dermaceutic Mask 15 som är en klassisk storfavorit för en fet, oren och acnebenägen hy medans ex. Dr Dennis Gross Alpha Beta Daily Face Peel kan användas varje dag, finns i 3 olika styrkor och passar därför alla hudtyper.

 

4. Serum

Kanske det viktigaste steget för huden, till skillnad från en crème jobbar serumet “i huden” istället för på huden. De innehåller ofta flera aktiva ingredienser som reparerar, återfuktar, ljusar upp, motverkar åldrande etc. En del är multifunktionella, som exempelvis Ha Densimatrix från Mesoestetic, vilket är djupt återfuktande med hyaluronsyra, samtidigt som det skyddar huden mot yttre påfrestningar och via ett antiaging komplex främjar kollagen- och elastinsyntesen, vilket ger fasthet, elasticitet samt förebygger och minskar linjer och rynkor. Det finns även serum som är mera specifika och det går många gånger att kombinera två eller flera serum för att kraftfullt motverka eller förebygga vissa problem. Vi rekommenderar ofta Mizons serie av serum, som är lätta att kombinera med varandra och andra produkter, ett exempel är Peptide 500, som motverkar rynkor och fina linjer.

 5. Återfuktning

Fukt är viktigt för alla hudtyper och därför bör du alltid avsluta med en återfuktande crème som skyddar hudbarriären, både morgon och kväll. Det är viktigt att du väljer rätt och inte snålar med produkten. Vi rekommenderar Fillorga B3 recovery creamtill dig med känslig, irriterad hy eftersom den dessutom är väldigt lugnande och reparerande. Koreansk hudvård är generellt väldigt bra på just återfuktning och en favorit hos oss är Fresh Water Gel från Cremorlab.

6. Solskydd

Det är nödvändigt att dagligen ha ett solskydd som skyddar både mot UVA & UVB-strålar samt mot HEV-ljus, dvs det ljus som strålar från skärmar som TV, dator och mobil. Det är lätt att glömma detta ljus som vi utsätts för under långa perioder dagligen som liksom solljuset, skadar huden. Välj ett solskydd med högt SPF, minst 30 men gärna mer, och applicera dagligen som sista steget i din rutin och gör detta året runt - inte bara på solsemestern! Vi delar favorit med de flesta av våra kunder och det är Mesoestetic Mesoprotech melan 130+ Pigment Control. Det är ett komplett solskydd som även skyddar mot HEV-ljus, dvs. den strålning som kommer från skärmar.

Vi har ett stort sortiment av väldigt bra produkter och är du osäker på vad just din hy behöver är du välkommen hit för ett Skin Agency Hudtest där vi hjälper dig att hitta rätt.