Kemisk Peeling

Cosmelan

Cosmelan är en världsledande och beprövad behandling mot pigmenteringar och är idag den mest effektiva behandlingen mot Melasma och pigmentfläckar på marknaden. Cosmelan har funnits länge utomlands men har först nu äntligen nått Sverige.

Behandlingssytemet  arbetar med att påverka produktionen av melanin och därmed motverka pigmenteringar i ansiktet. Det är en effektiv behandling som även ger en fin lyster, jämnare hudton och förbättrad struktur.

Det unika med Cosmelan är att den är effektiv mot ett brett spektra av olika pigmenteringar oavsett uppkomst. Exempel på pigmenteringar som går att behandla med Cosmelan är melasma, åldersfläckar och postinflammatoriska hyperpigmenteringar.

Behandlingen är uppbyggd på två olika behandlingssteg – där första delen utförs av terapeuten på kliniken och del två är en hemmabehandling som du som kund fortsätter med hemma. Upplägget medför att behandlingen blir kontrollerad samtidigt som den är fortsatt effektiv och verksam under hela behandlingsförloppet.

Behandlingen inleds med rengöring och avfettning av huden. Därefter läggs en mask med Cosmelan. Masken ligger kvar mellan 8 och 12 timmar, beroende på vilken hud du har. Alltså behåller du masken på tills du kommer hem, och sköljer av med kallt vatten efter tiden du fått. Därefter måste du använda medföljande produkter i minst 6 månader.

Om man inte vill åka hem med masken på går det att själv applicera masken hemma, detta kräver förstås en mycket noggrann konsultation med oss först där vi går igenom hur det görs på rätt sätt!

Normalt räcker denna behandling för att helt bli av med sina fläckar, men om du haft melasma eller fläckarna under väldigt lång tid, kan du behöva upprepa behandlingen efter 6 månader.

Behandlingen inkluderar de produkter du behöver och måste använda ett halvår efter. (Dag- och nattkräm och solskyddskräm med 50 i solskyddsfaktor.)

Mask Peel

För djuprengöring av huden, fet hud, acne och mild föryngring. Ger en fin lyster och renar huden effektivt. Vi arbetar med glykolsyra 30%. I behandlingen ingår: rengöring med pree-peel, peeling med Mask peel och avslutande creme. Mask peel rekommenderas som en kur på 4 ggr med 7 dagars intervall. För bästa resultat rekommenderar vi att dermaceutics hemmavårdsprodukter används före och under peelingkuren.

Perfekt för den orena huden inför en Infuzion Skinbooster behandling.

Milk Peel

Bloggarnas storfavorit som ger massor av glow.

En behandling för hud med pigmentfläckar, åldrad och rynkig hud samt för föryngrande/rengörande peel av kroppen. Milk peel är för den hud som behöver lite kraftigare exfoliering. Behandlingen reducerar effektivt fina linjer och torrhetsrynkor. Rengör och fräschar effektivt upp oren, trött och livlös hud- en riktig askungepeel! Vi arbetar med en mjölksyrapeel (glykolsyra 50%, salicylsyra 3%, mjölksyra 10%) som verkar avfettande, djuprengörande och utslätande. I behandlingen ingår: rengöring med Pre-peel, peeling med mjölksyrapeel, avslutande Post-peel. Milk Peel rekommenderas som en kur på 4 ggr med 2 veckors intervall. För bästa resultat rekommenderar vi att dermaceutics hemmavårdsprodukter används före och under peelingkuren.

Perfekt inför en Infuzion Skinbooster behandling.

Mask 15

Denna lätta peeling är perfekt för den som aldrig provat en kemisk peeling förut.

Djuprengörande, uppfräschande peeling för en känslig hud, eller en hud som inte är van vid aha-syror. Ger en ren, mjuk hud med fin lyster. Vi jobbar med 15 % glykolsyra som tillsammans med Bentonitlera ger en rengörande effekt. Perfekt för acne och hormonella utslag.

Acne Peel

En unik peeling som passar alla typer av acne. Djuprengör porer och normaliserar aktiviteten av talgproduktion. Behandlingen börjar med en djuprengöring och avfettning av huden, därefter penslas den kemiska peelingen som exfolierar huden och eliminerar acnebakterier. Huden är nu redo för nästa steg, ett specialserum som lugnar och förseglar porerna. För att bearbeta acne behövs minst tre behandlingar i kur och för att även reducera djupare acneärr kombineras den gärna med Dermapen. Med tanke på egenskaperna hos denna typ av problem är det nödvändigt att föreskriva en hembehandling för att optimera de resultat som erhållits på kliniken.

Share this post