Microblading 3D Bryn

Mikropigmentering, permanent makeup, Taffy eller microblading 3d som det även kallas, används för att skapa symetri, korrigera ojämnheter och framhäva dina naturliga bryn.

Vi arbetar med ett manuellt verktyg och ristar in små hårstråliknande streck in i huden med pigmentering likt dina egna bryn. Du behandlas av en certifierad kosmetisk pigmenterare med medicinsk bakgrund som undersköterska under strikt hygieniska former.

Pigmenten och materialen som används går under internationell standard och följer EU-rådets riktlinjer för mikropigmentering. Alla pigment/ tatuerings-färger vi använder oss av finns registrerade hos Läkemedelsverket.

Vad sker vid en kosmetisk pigmentering?

Behandlingen består av två delar med 4-8 veckors mellanrum. Vid tatuering införs pigment med hjälp av ett manuell verktyg ca 2mm in i huden.
Detta pigment uppfattas som främmande av kroppen och varje individ har olika sätt att hantera och möta det införda ämnet.
En del av det pigment som förs in kommer att stötas bort redan under den första veckan då den uppkommande sårskorpan trillar av.
Ytterligare pigment stöts successivt bort under det att överhudens celler vandrar mot hudytan.
Det djupare liggande pigmentet, som har hamnat i läderhuden, kommer att möta immunförsvarets aktiva celler, bl.a en typ av jätteätarcell som plockar upp pigmentkornen och transporterar den till lymfkörtlarna. En del av Pigmenten kommer dock ej att kunna transporteras bort och denna del av det införda pigmentet blir det som bildar den nuvarande tatueringen.

Individer kan hantera den införda pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en enskild individ kommer att reagera på en pigmentering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering ge önskat slutresultat. Ett mindre antal individer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar.

Att tänka på under & efter en kosmetisk pigmentering

Patienten erhåller om så önskas lokalbedövning innan behandlingen. Dock kan behandling ibland ändå upplevas som en aning obehaglig.
Om patienten har ett medicinskt tillstånd som eksem, psoriasis, alopecia osv, kan pigmenteringen avvika från normen och det kan behövas korrigeringar till en extra kostnad per gång.
CA 50% procent av färgen som patienten har i sin pigmentering reduceras bort direkt efter ingreppet under läkningsprocessen,
därför kan man inte se det färdiga resultatet av en pigmentering omedelbart efter ingreppet.
Man måste vara medveten om att man kan bli lite svullen samt eventuellt få blåmärken.
Det tar ca 7 dagar innan en permanent make-up behandling har läkt. Under den tiden bildas färgskorpor som ska ramla av utan att röras. Först efter läkningtidens slut kan man se det färdiga resultatet.

Skötselråd

För att få önskat resultat krävs noggrann eftervård!

Ingen tvätt, dusch eller beröring överhuvud taget av det pigmenterade hud området under 24h efter ingreppet.

Efter 24h timmar rengörs området och därefter appliceras en sårsalva. (Finns att köpa på apotek)

Man får INTE gnugga, gnida eller på annat sätt manipulera med pigmenteringen och dess färgskorpor under läkningstiden eftersom det finns en viss risk för ärrvävnad, infektion och en stor färgreduktion då kan uppstå.

Beponten salva eller Phantenol från Dermaceutic bör användas för att mjuka upp skorporna för bästa läkning.

Undvik solstrålning, solarium, bastu & bad i simbassäng och utomhus.

Undvik brun utan sol & spraytan

Utöva ej idrott som kan skada behandlat område

Undvik dammiga miljöer.

Undvik att äta stark eller kryddad mat & allt annat med citrus i då den sortens mat påverkar hudens PH värde negativt i samband med läkning, vilket i sin tur påverkar färgtonen.

Undvik Kosmetiska eller medicinska produkter med Retin-A (Retin-A bleknar pigmenteringen). Använd ej AHA på området.

Varför vi rekommenderar en korrigerande behandling efter 2-3 år efter första ingreppet är för att bibehålla ett perfekt resultat.

Share this post
in Okategoriserade.